Teobromina

MmmMMmm... de xocolates ens som tots experts i tots en volem fruir. Utilcentre és una empresa consolidada en el món dels utensilis destinats a la cuina i en especial a la pastisseria i xocolateria. L’experiència i vivència directa dels pastissers va fer pensar als propietaris de l'establiment d'ampliar el seu local per tal d'allotjar un espai on poder provar els nous instruments que surten al mercat alhora que poder fer un espai de reunió i intercanvi d'idees entre diversos pastissers.


Agafant aquestes premisses dels clients, ens vam proposar ampliar el local creant un espai clarament diferenciat de la botiga. A través d’un passadís llarg que amaga la zona de magatzem es viatja fins al món científic de la xocolateria. El passadís en sí vol evocar aquesta sensació amb un vinil que mostra de forma repetitiva generant un patró la fòrmula de la mol·lecula de la teobromina (la xocolata). A part aleatòriament diverses parts de la molècula es transformen en la mateixa il·luminació del passadís.

L’element més destacat és el passadís, un espai de transició entre l’antiga botiga i el nou espai de laboratori. Un vinil mostra de forma repetitiva un patró de la molècula de la teobromina (la xocolata), a més de servir per amagar la il·luminació del passadís.

Dins el laboratori tenim 3 espais diferenciats, l’espai de formulació, un espai reduït i folrat amb llosetes de PVC amb entramat tèxtil per totes les seves cares per tal de crear un ambient íntim i introspectiu on la concentració del xocolater no es vegi distreta per tal d’afavorir la seva creativitat. El mobiliari també es va dissenyar a mida per aprofitar l’espai al màxim. Dividits per una mampara de vidre tenim la sala expositiva i de treball on es mostra tota la maquinària i on es posen en pràctica les idees, és un espai ampli i lluminós que aprofita tota l’alçada i grans finestrals diferenciant-se clarament de la resta. Finalment tenim la zona de magatzem /neteja, tancada i aïllada de la resta per tal d’interferir al mínim en el procés de treball.

Finalment el patró creat per al projecte amb la fórmula de la teobromina es va acabar utilitzant per a generar una nova línia de brànding per a tot l’espai: amb indicadors, vinils per a finestres, logotips per a la retulació i il·luminacions.


Projecte:

Reforma de local comercial

Emplaçament:

Sant Sadurní d’Anoia

Expedient:

16/294

Fotografia:

LIA FOTOGRAFIA