La Casa de les Palmeres

Un pati transformat en oasi.


Es tracta del projecte d’una casa unifamiliar aïllada situada al municipi de Sant Sadurní d’Anoia dins del barri del Pla del Mestres. La voluntat inicial dels clients era crear una casa en planta baixa que aprofitant la topografia del solar crees una planta soterrani que es transformes en una segona planta baixa. El projecte s’estructura a través de dues peces de forma rectangular, connectades per un espai central on trobem l’accés i l’escala interior. Cal destacar el treball amb molt de detall l’accés a l’habitatge, que comença per una escala flotant que dona accés al porxo emmarcat i posteriorment a través d’un segon porxo arribem a la porta d’accés a casa.

A nivell de distribució la primera peça de la planta baixa dona façana a carrer i en ella s’ubica la zona de dia. Es tracta d’un espai diàfan cuina sala d’estar que combina materials industrials i tradicionals. En la segona peça de la casa, que segueix la mateixa orientació, hi trobem la zona de nit que conté varis dormitoris i banys.

Un dels espais a destacar és el pati interior amb un terra de sorra de platja ocupat per tres palmeres que donen nom a la casa. Els espais que gaudeixen d’aquest porxo són la sala d’estar i el dormitori suite. Aquest espai dona privadesa i la sensació d’estar recollit respecte el carrer i veïns. El material diferencial de la façana de la casa és la pedra de taco que combina amb un arrebossat fi de color blanc potenciant-la. Els paviments de la zona de dia i de les terrasses és un microciment gris clar que busca la màxima neutralitat. A la tanca de carrer s’ha realitzat un treball de camuflatge de totes les portes de serveis i d’accés per tal d’aconseguir un pany continu de ferro corten.

A nivell de control solar de les diverses orientacions, s’han projectat porxos a Sud, s’han minimitzat les obertures a Nord i Oest per tal d’evitar excessives pèrdues i guanys, i s’ha potenciat la façana est ubicant-hi els dormitoris. La classificació energètica de la casa és d’una “A”.


Projecte:

Habitatge Unifamiliar Aïllat

Emplaçament:

Sant Sadurní d’Anoia

Expedient:

17/235

Fotografia:

LIA FOTOGRAFIA

Vídeo:

Fes clic aquí

Vídeo aplacat pedra:

Fes clic aquí