Un Mur de Pedra

33 metres de Mur de Pedra sobre el qual s’estructura tota la idea d’aquesta casa d’Igualada.


Aquesta casa es situa al barri igualadí de Sant Jaume Sesoliveres. Es tracta d’un gran MUR DE PEDRA sobre el qual es recolzen les dues peces principals del projecte, l’aparcament i l’habitatge. Aquest gran mur de 33 metres de longitud, es forada puntualment creant els dos accessos principals. L’accés al pati central emmarca la piscina i el porxo, mentre que l’accés principal a l’habitatge emmarca una olivera bicentenària a través d’un petit pati.

Entre les dues peces principals, aparcament i habitatge, es crea el pati central. El cos del garatge permet garantir la privacitat dels usuaris, i crea el lloc idoni per ubicar-hi la piscina i un gran porxo que conté una barbacoa per gaudir a l’exterior. Aquest porxo orientat a Sud ens protegeix de la irradiació solar a la zona de dia formada per sala d’estar i la cuina. El tancament entre el porxo i la sala d’estar es realitzar amb una gran corredera de dues fulles que permet obrir fins a dos terços. Aquesta gran connexió es potencia amb la instal·lació d’unes persianes apilables i orientables que doten aquest espai de més control solar.

La peça destinada a habitatge s’estructura clarament en dues zones: zona de dia i zona de nit. Accedim a la casa a través del rebedor que rodeja el pati de l’olivera donant llum i vistes al menjador, la sala d’estar. Aquestes peces gaudeixen també de la llum i vistes de Sud a través del porxo panoràmic.  La zona de nit està formada per dues habitacions situades al fons de la parcel·la, combinant orientacions Nord, Est i Oest.

Constructivament tenim un sistema de façana tradicional acabat amb monocapa blanc combinant amb el mur de pedra a dues cares. Cal destacar com s’han augmentat els aïllaments tèrmics al tractar-se d’una coberta en contacte directe amb la planta baixa i s’han evitat els ponts tèrmics en tots els cantells de finestres i forjats.

A nivell energètic la casa està qualificada amb una certificació energètica lletra A. El sistema de climatització està format per un sistema elèctric d’aerotèrmia global que cobreix la demanda de ACS com la climatització de tota la casa. S’instal·la un sistema de terra radiant i un sistema d’aire per conductes fred i calent.


Projecte:

Habitatge Unifamiliar Aïllat i Piscina

Emplaçament:

Igualada

Expedient:

17/253

Fotografia:

LIA FOTOGRAFIA

Vídeo projecte:

Fes clic aquí

Vídeo piscina acabada:

Fes clic aquí